Kamp Alanları 2020


Kamp alanları insanların boş vakit buldukları zaman kafa dinlemek için ya da temiz hava almak için gittiği doğal alanlara denir. İnsanların büyük bir kısmı gündelik hayatın yorgunluğundan ve yoğunluğundan boş kaldıkları vakitlerinde kendilerini doğal bir alanda temiz bir hava alarak ödüllendirmek isterler. Temiz bir hava almak ve üstündeki yorgunluğu doğaya atmak isteyen insanlar yanlarında mangal, yiyecek ve içecek götürürler ki orada boş kalmasınlar. Balık tutmayı sevenler oltalarını ve çadırlarını alıp kampa giderler. İşte bu kamp kimine göre vazgeçilmez iken kimine göre çok çekici değildir. Böceklerden ve ormanlık alanda bulunabilecek olası canlılardan korkan ya da tiksinen insanlar doğa kamplarını sevmezler.

Doğa kamplarını seven gitmek istediği yere göre ücretli ya da ücretsiz kamplara gidebilirler. Ücretli kamp alanları özel mülk olup ücretle kamp yapılan yerlere söylenir. Ücretsiz kamp alanları ise devlete ait olup ya da kullanılmasında bir sakınca olmayan bölgelerde yapılan kamplara denir.

Kamp Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamp yapmaya giderken eğer telefon çekmeyen bir yere gidiyorsanız mutlaka telsiz ya da uydu telefonu almalısınız. Olası bir durumda ihtiyacınız olan ateş, ışık ve kesici alet de yanınızda olmalı.

Yorumlar