Veteriner Hekimlik

 

Bazı meslekler vardır ki onların her zaman geçerliliği vardır. İşte bu meslekler arasında bulunanlardan bir tanesi de veteriner hekimlik mesleğidir. Hayvanların tedavi ve teşhis sürecini sağlayan bu insanlar aldıkları eğitim sonucunda bu diplomayı almaya hak kazanırlar. Her veteriner 5 yıl eğitim almak ve daha sonrasında mezun olduktan sonra diplomasını almak zorundadır. Diplomasını alan bir veteriner ister kendi kliniğini açabilir isterse özel bir şirkette ya da çiftlikte görev yapabilir. Veterinerlerin çalışma alanlarının geniş olduğunu söyleyebiliriz. Ahır ve çiftlik hayvanlarının tedavisinin dışında evcil hayvanların tedavisi de yine veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. Tüm canlılar farklı sebeplerden dolayı hastalanabilirler, işin uzmanı ise bu hastalığın tespitini sağlamak ve tedavi etmekle sorumludur. Bunun için veteriner olmak isteyen birisinin kendi sorumluluklarını bilmesi ve ona göre seçimini yapması gerekir.

Veterinerlik Mesleği

Veterinerlik mesleğini yapabilmek için bu mesleği sevmek gerekir. Çünkü içinde hayvan sevgisi olmayan birinin hayvanlara yaklaşımı ister istemez olması gerektiği olmayacaktır. Hayvanlar dertlerini anlatamadıklarından dolayı onların sorunlarını sahipleri bilmesi ve bunu veterinere anlatması gerekir. Hayvan sahipleri besledikleri hayvanı tanıdığında onun eski ve şimdiki halinin nasıl olduğu konusunda bilgi verecek ve doğal olarak da veterinerin sürecine yardımcı olacaklardır.

Sonuç olarak biz insanlar gibi hayvanlarda dönem dönem hastalanabilir ve tedaviye ihtiyaç duyabilirler. Veterinerler ise hayvanların bu ihtiyaçlarını karşılayan önemli sağlık çalışanlarıdır.

Yorumlar