Ortodonti Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Ortodontik tedavi tamamen ağrısız ve kolay bir uygulamadır. Bununla birlikte, bu iplikler ilk takıldığında yanaklarda yaralanmalara neden olabilir. Yaralar 5 ila 6 gün içinde kendiliğinden iyileşir. Çok nadir durumlarda, kırık bir tel veya braket gibi yaralanmalar tekrar ortaya çıkabilir. Böyle bir sorunla karşılaştıktan sonra, doktorunuza danışabilir ve sorununuzu hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. İlk ortodontik tedavi seansı sırasında hastaya bir "hasta balmumu" verilir. Hasta bu balmumunu ağzındaki ipliğin ağrıttığı yere yerleştirir ve ortodontist uzmana gelene kadar oluşabilecek tahrişi önler.

Teller bağlandıktan sonra, dikkat etmeniz gereken ilk şey yediğiniz yiyeceklerdir. Çok zor yiyecekleri yemekten kaçının. Elma ve ayva gibi meyveleri yemek yerine keserek yemeyi tercih edin. Fasulye içeren zeytin ve erik gibi yiyecekleri yerken, önce tohumları çıkarın. Tohumları çıkardıktan sonra ağzınıza atabilirsiniz. Ayrıca, kesinlikle asitli içeceklerden kaçınmalısınız. Ayrıca sakız ve marshmallow gibi yapışkan yiyecekleri tüketmemeye de dikkat etmelisiniz.

Dişler sürekli hareket halindedir. Özellikle çiğneme sırasında dişlerde çok fazla baskı vardır. Hiç ortodontik tedavi görmemiş insanlar bile zayıf dişler geliştirebilir. Ortodontik tedaviden sonra dişlerin yeni pozisyonlarına uyum sağlaması uzun zaman alır. Her ortodontik tedaviden sonra takviye tedavisi gereklidir. Bunu yapmak için dişlerin arkasına ince teller bağlanabilir.

Yorumlar