Botoks Nedir? Süresi Ne Kadardır?

 


Son dönemlerde özellikle ünlülerin sıklıkla yaptırdığı bir uygulama olarak botoks ön plana çıkmaktadır. Peki ama botoks nedir? Nasıl bir uygulama olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu soruların cevaplarına sizin için yer vermeye çalışacağız.

Öncelikle botoks hakkında şunu söyleyebiliriz. Geçici süreliğine ciltte ortaya çıkan kırışık ve çizgilerin ortadan kaldırılması için tercih edilen bir yöntem olarak ön plana çıkmaktadır. Genellikle süresi 4 ay ile 6 ay arasında değişse de bir anda eskiye dönüş olmaz. Bu sebeple botoks yaptıran kişilerin daha uzunca bir süre boyunca ciltlerinde kırışıklık ve çizgiler olmadan hayatlarına devam etmesi de mümkündür.

Ne Kadar Sürer?

Botoks konusunda en fazla sorulan üç sorunun ilkini cevaplandırdık. İkincisi ise bu uygulamaların ne kadar sürdüğü konusunda gelmektedir. Genel olarak botoks uygulamaları 15  dakika kadar sürmektedir. Bu esnada herhangi bir acı yada ağrı da hissedilmemektedir. Hemen sonrasında kişiler normal günlük yaşantılarına geri dönerler. Yalnız botoks yaptıran kişinin aşırı buhar ve sıvı temasından uzak durması da tavsiye edilmektedir. Botoks yaptıran kişilerin tam olarak etkilerini görmesi için ihtiyaç duydukları sürede bir haftaya kadar uzayabilir.

Bir diğer soru ise nerelere yapılabileceği ile ilgili gelmektedir. Botoks ile terleme botoksu birlikte yapılan uygulamalar arasında ilk sırada geldiğidir. Bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz bir uzmandan destek almanız da yeterli olacaktır.

Yorumlar