Botulinum Toksini

 


Tıbbi ve kozmetik amaçlarla kullanılan bir toksik türü olan Botulinum Toksini, bilinen adıyla botoks bugün dünya üzerindeki pek çok kimse tarafından yaygın şekilde uygulanmaktadır. Toksin, bir tür bakteri tarafından üretilmekte olup uygulandığı bölgedeki kasların, geçici paralizi oluşturarak etki eder. Yüz kırışıklıklarının azaltılmasında sıklıkla bu yöntem yoluyla sonuç alınmaya çalışılır.

Botulinum toksin detaylı olarak incelenen tıbbi estetik tedavi türlerinden biridir ve kozmetik alanda kullanımı için pek çok ülkede onay alınmıştır. Estetik amaçlı botoks uygulamaları, diğer botoks uygulamalarına nazaran daha fazla ön plana çıkmış durumdadır ve yaygın bir şekilde bu yöntemlere başvurulur. Kırışmanın nedeni olarak görülen kas hareketlerini engelleyerek fazladan ve gereksiz yapılan mimikleri önler.

Botoks Neden Uygulanır?

Daha çok kozmetik ve estetik amaçla yaptırılan botoksta, kırışmanın tamamıyla önlenmesi ve minimal düzeye indirgenmesi son derece olasıdır. Yüze son derece taze ve doğal bir görünüm kazandıran uygulama, yanlış operasyonlar sebebiyle istenmeyen sonuçlar verir. Profesyonel kişiler tarafından uygulandığı takdirde, istenilen sonuçların alınması oldukça mümkün bir hal alır.

Dolgu da en az botoks kadar uygulanagelen yöntemlerden biri olup estetik açıdan ciddi bir aşama katedilmesine yarar. Dolgu sayesinde, ciltteki herhangi bir bölgenin istenilen forma kavuşması ve hoş bir duruş elde edilmesi, oldukça imkân dahilindedir. Lazer leke temizleme de yine son derece geçerli metotlar arasındadır.   

Yorumlar