Ahşap Kamelya

 


Genellikle 8, 6 ya da 4 sütundan oluşan kamelyaların tepede çatısı olur. Aşağıda ise oturakları mevcuttur. Dışarıdaki ortamlarda rahat oturma alanları oluşturan kamelyalar, ferahlayıcı bir gölge alanı sunması bakımından mühim bir unsurdur.  Ferahlatıcı gölge alanı sunması nedeniyle bahçesi olan çok kişi tarafından tercih edilen kamelyalar, sonbahar ve kış mevsimi sıcak çay içilerek sohbet edilen alanlar arasındadır.

Soğukları kesmek için kamelya brandaları kullanılır. Brandalar kamelyanın açık kısımlarına yerleştirildiğinden dışarıdan soğuğun bir miktarını keser. Farklı isimlerle anılan kamelya; park, bahçe ve sahil gibi dış ortamlarda kullanılır. Ahşap kamelya türleri, kişilerin zevkleri doğrultusunda dizayn edilebilir.

Ahşap Kamelya Neden Tercih Edilir?

En çok tercih edilen kamelya türlerinden biri olan ahşap kamelya, kolay dizayn edilmesi bakımından kullanıcılarca tercih edilir. Kamelya modelleri konusunda araştırma yapan kişilerin karşısına genel itibarıyla ahşap kamelyalar çıkar. Soğuk rüzgârdan korunmak amacıyla brandalı kamelyalar tercih edilir. Böylelikle soğuktan etkin bir şekilde korunum sağlanmış olur.

Kamelya modelleri, entegre edilecek alanın en iyi şekilde etüt edilmesinden sonra karar verilecek türde unsurlardır. Bu unsurlarda zorlanılmaması için öncesinde konu hakkında belli bir araştırma yapılmasının faydası vardır. Bu sektörde uzun süredir çalışan ve dizayn konusunda fikir sunan pek çok internet sitesinden konuya dair yetkin görüş alınabilir ve bu doğrultuda uygun bir kamelya alımına karar verilebilir.

Yorumlar