Abaya

 


Abaya, genel anlamda geniş türde ve omuzlardan ayak bileğine kadar uzanan Arap coğrafyasında giyilen bir kadın kıyafetidir. Eller ve yüzleri kapatması yönüyle çarşaflardan ayrılır. Farklı modelleri ve tasarımları mevcuttur. Yapısal olarak çarşafla karıştırılabilir.

Ülkemizde tesettür abaya olarak adlandırılır ve özel günler de dahil pek çok farklı modeliyle yoğun rağbet görür. Abaya modelleri geniş ürün çeşitliliğine sahiptir. Bütçeye uygun modelleri mevcuttur. Günlük kullanım için sade ve düz modeller tercih edilebilirken düğün, nişan, kına ve benzeri özel geceler için daha değişik türde abayalar kullanılabilir. Taşlı ve incili türleri de mevcuttur. Çekici ve şık elbiselerdir. Pek çok tesettürlü kadın bu nedenle tesettür abaya modellerini tercih eder.

Abaya Nedir?

Kadınlarının elbiselerinin üzerine giydikleri ince ve tüm vücudu kapatan ferace abaya, daha çok pardösüye benzeyen bir kıyafettir. Farklı renklerde bulunabilen bu elbiseler, farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabilir. Kumaş türü ve işlenen desenlerle, özel günlerde ve günlük olarak değişebilen modelleri mevcuttur.

Abaya tesettür tarzını seçen kadınlar, çok şık bulunur. Spor ve klasik türde abaya modelleri mevcuttur. Abaya kombini yapmak şık gösterir ve girdiği ortamlarda dikkatin çekilmesini sağlar. Parlak ve ışıltılı modelleri mevcuttur. Ayrıyeten yazın giyilebilecek abayalar da kullanım yönünden son derece rahatlık sağlar. Stilini ve tarzını yansıtmak isteyen kadınların seçimi abaya, mağazalarda sıklıkla rastlanılan türde ürünlerdendir.

Yorumlar