VNG Testi

 


Kulak burun boğaz muayeneleri ayrıntılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Muayenelerde kullanılacak olan tekniklerin belirlenmesinde hastaların şikayetleri etkili olmaktadır. Bu neden yüzünden hataların şikayetlerinin tamamını uzmanları ile paylaşmaları çok önemlidir. Diğer türlü farklı testler ya da işlemler ile zaman kaybı yaşanması durumu söz konusu olacaktır. Zaman kaybı ise belli hastalıkların teşhis edilebilmesi açısından istenen bir şey değildir.

Toplumumuzda son dönemlerde vertigo olarak bilinen hastalık eskiye göre daha sık görülmeye başlanmıştır. Bu durumun altında olanlarda farklı neden bulunmaktadır. Ancak burada nedenlerden ziyade teşhis aşaması ile ilgilenilmektedir. Vertigo hastalığından şüphelenen kişiler özellikle denge sorunları yaşamaktadır. Baş dönmesi ya da kulaklarda çınlama da bu hastalığın önemli belirtilerinden biri olarak kabul edilmektedir. VNG olarak bilinen test hastalığın teşhisinde sıklıkla kullanılan testlerin başında gelmektedir. Bireylerin gözlerinin istemsiz hareketlerinin ölçülmesine dayanan test kesin sonuçlar da vermektedir. 

Vertigo Hakkında

Ayrıntılı olarak yapılan kulak burun boğaz muayenelerinde özellikle nefes sorunları için burun estetiği önerileri verilebilmektedir. Ancak durum dengeye geldiğinde neticeler daha değişik olacaktır. Vertigo insanların günlük yaşamlarını yakından etkilemektedir. Zira bu hastalığa sahip olanlar ciddi baş dönmesi sorunu yaşamaktadır. Sorunun çözümü için ise teşhis aşamasından sonra uzmanlar tarafından verilen tedavi adımları harfiyen izlenmek zorundadır. Aksinin olduğu durumlarda hastalığın daha çok ilerleyerek farklı semptomlar gösterme olasılığı işleri içinden çıkılamaz bir hale getirebilmektedir.

Yorumlar