Steroid Çeşitleri Nelerdir?

 


Steroid erkeklik hormonu olan testosterondan üretilen bir ürün olmaktadır. Genellikle sporcuların kullanımı için üretilmektedir. Tıbbı alanlarda da kullanılabilen Steroid çeşitleri bulunmaktadır. Steroid Fiyatları, Steroidin marka ve çeşidine göre farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenden dolayı önemli olan faktör Satın almak istediğiniz Stereoid marka ve çeşidi olmaktadır.  Genel olarak Anabolik  Steroid kendi içerisinde 5 gruba ayrılmaktadır. Anabolik steroid çeşitleri şu şekilde yer almaktadır.

·        Direk testosteron türevleri

·        Dihidrotestosteron (DHT) türevleri

·        19-nortestesteron türevleri- diğer ismi nandrolon

Steroid tıbbi alanda da sıklıkla kullanılan bir madde olmaktadır. Bu Steroid çeşitlerinin Steroid fiyatı farklılık gösterebilmektedir. Steroid satın alınmadan önce steroid fiyat araştırması yapılması önerilmektedir.

Steroid Çeşitleri Ne İşe Yarar?

Steroid çeşitleri kendi içerinde gruplara ayrılmaktadır her steroid çeşidinin işlevi farklı olabilmektedir. steroid çeşitlerinin işlevleri genel olarak şu şekilde yer almaktadır.

Anabolik Steroidler: kas ve kemik gruplarının gelişmesini sağlayan steroid grubu olmaktadır. Sporcuların kullanmış olduğu steroid grubu bu grup olmaktadır.

Kortikosteroidler: Kortizon hastalıklarının tedavisinde kullanılan Steroid grubu olmaktadır.

Glukokortikoidler: Metabolizma ve bağışıklık sisteminde kaynaklanan problemlerin düzenlenmesinde kullanılan bir çeşit olmaktadır. Astım, artirit gibi hastalıkların tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mineralokortikoidler: kan hacminin düzenlenmesinde kullanılan bir steroid çeşidi olmaktadır.

Steroid çeşitleri tamamen kontrol altında kullanılması önerilen maddeler olmaktadır. Yanlış kullanımlarda çeşitli sağlık problemleri gözlenebilmektedir. Bu neden ile bazı Steroid çeşitleri reçeteli şekilde satışa sunulmaktadır.

Yorumlar