Kürtaj Yaptırmak Yasak mıdır?


Türkiye’de istenmeyen gebeliklerin ortadan kaldırılması gebenin isteğine bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Nüfus planlaması kanununun gereğince gebelik sürecinin ilk 10 haftasında eşlerin rızası ile gebelik sonlandırılabilmektedir. İlerleyen dönemlerde  gebenin hayatını tehlikeye atmamak adına gebelikte istenmeyen bir hastalık mevcut değilse kürtaj gerçekleştirilmemektedir. Antalya kürtaj merkezleri kürtaj detayları hakkında sizlere gerekli bilgileri sunarken gebelik sürecinin bitirilmesinde de her türlü bilgiyi sağlamaktadır.

 Antalya kürtaj olanakları bakımından gebelere sunmuş olduğu hizmetlerin herhangi bir şekilde zararlı olmaması adına her geçen gün Antalya kürtaj merkezlerinin geliştirilmesi adına çalışmaktadır. Kürtaj Antalya içerisinde gerçekleştirileceği ve gebenin herhangi bir yere seyahat etme zorunluluğunun bulunmaması sebebiyle de işlem oldukça avantaj sağlamaktadır.

Kim Kürtaj Yaptırabilir?

18 yaş üstü evli kadınların eş onayı da alarak kürtaj yaptırma haklar mevcuttur. 18 yaşından büyük ve bekar olunması durumunda kürtaj merkezlerinde yalnızca gebenin onayı yeterli sayılmaktadır. 18 yaşından küçük olanlar ise ister evli ister bekar olsunlar anne-baba onay alınması gerekmektedir. Bu şartlara uyum sağlandığı sürece kürtaj uygulaması gerçekleştirilebilir.


Yorumlar