Zeytin



İnsanlar için zeytinde büyük bir şifa vardır. Düzenli olarak zeytin tüketmek bu gıdanın insan sağlığına çok iyi gelmesini sağlamaktadır. Zeytin üreticileri zeytini bir çok çeşitte ürettikleri gibi, zeytinden altın oran isimli bir tür besin de yağ olarak üretilmektedir.
Zeytinyağı her alanda şifa olarak kullanılır. Zeytinyağının şifa niteliğinde kullanılması bu ürünün doktorlar tarafından bile hastalarına önerilmesini sağlamaktadır. Her sabah on tane yeşil zeytin ve siyah zeytin tüketmek insanların büyük faydasınadır. Bağırsak hareketlerini düzenleyen zeytin şifa niyetine zeytinin çekirdeklerinin bile yutulması uzmanlar tarafından şifa kaynağı olarak gösterildiğini göstermektedir.
Zeytin ve zeytinyağı yaşlılıkta oluşan Alzheimer gibi unutkanlık hastalığının başlamasının engellemesini de sağlamaktadır. Çocuklarda kemik gelişimini güçlendiren zeytin günlük olarak çocukların on tane kadar tüketmesi ile birlikte zeka seviyelerinin de artmasını sağlamaktadır. Zeytin şifa olmasının yanı sıra lezzetli bir gıdadır.
Zeytinden zeytin ezmesi, zeytin karışımları, zeytinli poğaçalar, zeytinli pizzalar ve zeytinli börekler de üretilmektedir. Zeytin siyah ve yeşil olarak tüketilir. Yeşil zeytin genellikle salamura olarak tüketimi yapılan bir gıda olarak sabah kahvaltılarında ve tüm sofralarda bulundurulması uygundur.

Yorumlar