Tarz Çorap


          
   Çorap ayağın dış dünya ile direkt temasını önleyerek koruyucu bir kılıf görevi gören ayak çamaşırıdır. Ayağı dış etkilerden koruma, ayağı sıcak tutma, ayağın terleyen yapısını hafifletme, ayakkabının konmasını önleme, ayağı saklayarak görünmesini engelleme gibi işlevleri bulunur. Çorabın babet çorap, pratik çorap, uzun çorap, külotlu çorap, fileli çorap gibi çeşitleri bulunmaktadır. Çorap çeşitlerinin yanında çorap modelleri de son yıllarda çok etkili olmaya başlamıştır.

     Modanın dünya geneline yayılması ve internet ile güncel olanı yakalama imkanı giyim tarzlarında da küreselleşmeye neden olmuştur. İnternette sürekli aranan ve sokaklarda da aynı ismiyle satılan tarz çorap bugünün modasına uygun olan ve sıradışı görünmeyi sağlayan çorap çeşitlerinin genel isimdir.

     Ayakkabı ve kıyafet ile kombinlenen desenli çorap gibi farklı modelleri bulunan tarz çoraplar yıllara göre değişiklik göstermekle birlikte özellikle gençlerin çok rağbet ettiği ürünler arasındadır. Çorabın sadece işlevselliğini değil estetiğini öne çıkararak kıyafeti tamamlayan güzel bir öğe olmasını sağlayan tarz çoraplar moda dünyasının da göz önüne alarak güncellediği ürünler arasındadır.

Yorumlar