MASA TAKVİMİ/HADİSLERLE HANEFİ FIKHI



Masa takvimi/Hadislerle Hanefi fıkhı Misvak Neşriyat olarak da bilien hassas biir şekilde hazırlanmış İmamı-ı Azamın görüşlerini anlatan çok özel eserlerdir. Hanefi mezhebinin en ince ayrıntılarını anlatan bu özel eser hükme konu olan hadislerin gerçek anlamlarını inceleyip araştırmaları ile en gerçek halini sunmaktadır.

Masa takvimi/Hadislerle Hanefi Fıkhı mezhebin tüm hükümlerini en ayrıntılı şekilde anlaşılır bir biçimde yazabildiği için bir ders niteliğini de içerisinde barındırmaktadır. Hicri takvimin dikkat edilmesi gereken noktalarından, Ayetli Hadisli , önemli ticari günler ile vade günlerini de içerik olarak görülebilecek Müslümanlar için mübarek günler ve geceler de anlatılarak doğru bilgilerle insanların akıllarında gönüllerinde yer edinmeyi başarmaktadır. 20 cilt olarak basılsa da kısaltılarak 2 cilt halinde de basılmıştır.

20 yıl süren ciddi çalışmaların ve gerçek araştırmalar sonrasında kelimelere dökülmüş olan bu eser Peygamber efendimiz s.a.v ardından 200 yıl sonra yazılmıştır. Fıkhı baştan sonra tüm delilleri ve kanıtlarıyla anlatmaktadır. Emsallerinden farklı olarak basımı ve içeriği tamamen gerçektir.

Yorumlar