Kefilsiz Kredi


            
    İnsanlar hayatlarının bazı dönemlerinde yüksek miktarda bütçeye ihtiyaç duyarlar. Genellikle bir yatırımın yapıldığı böyle durumlarda bu miktarda parayı bulmak konusunda zorlanabilirler. Başkasından ödünç almak için yüksek olan bu rakamları veren kurumlar vardır. Bankalar kredipaketleri ile yatırım konusu olan taşıt kredisi, sosyal kredi , konut kredisi gibi paketler ile kredi verirler.

     Bankaların bu kredilerinden faydalanmak eskiden kefalet ile mümkün olurdu. Bir başkasının referansına ve size olan güvenine ihtiyaç duyup onu himmet altında bırakacağınız bu durumlar günümüzde kefilsiz kredi ile aşılmaktadır. Kredi notunuzun düşük olmaması ve gelir beyanı ile belli konularda kredi almanız mümkündür.

     Kredi alırken geri ödeme koşullarına göre almak en önemli faktördür. Vadeleri uzun olan ve taksit sayısı fazla yapılan krediler düşük faiz imkanları ile sunulduğunda kredi alınmalıdır. Örneğin 60.000 liralık bir kampanya yapan iki bankadan biri 5 yıllık taksitler halinde %5 faizleri diğeri 8 yıllık taksitler halinde %0.8 faizle geri ödeme talep ettiğinde ikincisini seçmek ekonomik rahatlık için mantıklı seçim olacaktır.

Yorumlar