Cradle To Cradle Sertifikası Nasıl Alınır?



Cradle to Cradle sistemine göre, bir ürün için kullanılan malzemeler geri dönüştürülebilir olmalıdır. Böylece ürün kullanılamayacak kadar eski hale geldiğinde, yeni bir ürünün üretiminde kullanılabilir.

C2C konseptİ Dr. Michael Braungart tarafından geliştirilmiştir. Cradle to Cradle sisteminin kullanımı sadece üretim sürecinden atık oluşumunu azaltmakla kalmaz, aynı zamanda maliyetlerini de önemli ölçüde azaltır. Klasik geri dönüşüm sisteminin aksine, ürün tamamen çevre dostu yöntemlerle üretilir, kullanılır ve kullanılır, işlevi tamamlandıktan ve yeniden kullanıldıktan sonra dönüştürülür. Örneğin, yeşil binalarda c2c sertifikalı ürünlerin kullanılması bina tasarım sürecinin eksiksiz ve amacına uygun olmasını sağlayacaktır. Sistem yeşil binalarda kullanıldığında, inşaat sektöründe bir devrimdir ve birçok sektörde de uygulanabilir. Sertifika alma süreci ise dört ana adımdan oluşur;

1-Ürünün sertifikalı olması için uygunluğu
2-Ürün ve üretim sürecinin analiz edilmesi
3-Sertifika dosyasının oluşması
4-Cradle to Cradle sertifikasının temin edilmesi
Bu işlemlerin sonrasında olumlu değerlendirme sonucu; Cradle to Cradle Ürünleri Enstitüsü, Cradle to Cradle sertifikası almak için sizinle iletişime geçecektir.

Yorumlar