Çiftçi Kredisi Veren Bankalar Hangileri



Ülkemiz, tarım ve hayvancılığa elverişli bir coğrafyada yer alır. Her mevsim ülkenin farklı yerlerinde çeşitli ürünler ekilip biçilmekte ve ekonomiyi canlandırmaktadır. Çiftçinin ekim yapabilmesi içini de bazı harcamalar yapması gerekir. Yaptığı bu harcamalar ile tarımcılığa yatırım yaparak üretimin kalitesini de artırır.
Üreticilerin bazı zamanlarda ekonomik yönden sıkıntılar yaşaması sonucunda, çiftçi kredisi ya da tarım kredisi kavramı ortaya çıkmıştır. Bu krediler ile çiftçiler sıkışık oldukları dönemi rahatça atlatıp, daha sonra ödemelerini yapabilirler. Tarım ekonomisini ayakta tutmaya yönelik bu hareket, çoğu çiftçinin yaşadığı, ekonomik yönden sıkıntılı dönemleri atlatmalarını sağlar.
Çiftçi Kredisi İçin Nereye Başvurulur?
Çiftçi kredisi almak için, tercih ettiğiniz bir bankanın en yakın şubesine giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurmanız halinde bankada kredi siciliniz sorgulanır. Eğer kredi almanıza engel teşkil edecek bir kredi siciliniz yoksa kredi onayı verilir. Çiftçi kredilerinde genel olarak faizsiz işlem yapılır. Diğer banka kredilerinden farkı budur. Ancak eğer ki bankalardaki çiftçi kredisi başvurunuz onaylanmazsa, faizli olarak çekebileceğiniz farklı bir kredi türü için de başvuru yapabilirsiniz. Hazır bilgi erişimi yaptıktan sonra ilgili bankalarla da görüşme sağlayabilirsiniz.
Bazı bankaların hasat zamanı ödeme şeklinde kampanyaları vardır. Böylece çektiğiniz krediyi hemen ödemeye başlamak zorunda kalmazsınız. Bankadaki görüşmeniz sırasında size uygun bir ödeme planını banka görevlisiyle birlikte çıkarabilirsiniz.
Çiftçi Kredisi İçin Gerekli Evraklar
Çiftçi kredisine başvurabilmek için bazı evrakları önceden hazırlamanız gerekir. Bunlar başvuran kişinin kimlik fotokopisi, imzalı çiftçi kredisi başvuru formu, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) Belgesi, işletmenizin son 3 yıllık vergi levhası, işletmenin bilanço bilgileri, ipotek olarak vereceğiniz tarlaların ya da taşınmaz malların tapu belgeleri ile borcu yoktur evraklarıdır.
Çiftçi Kredisi Veren Bankalar
Çiftçi kredisi veren bankalar hangileri olduğunu öğrendikten sonra başvurularınızı hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Ziraat Bankası
  • Şekerbank
  • Denizbank
  • Vakıfbank
  • Yapı Kredi Bankası
  • QNB Finansbank
  • Fibabanka
  • TEB Bankası
Gibi gerek devlet bankaları gerekse özel bankalar tarafından çiftçi kredisi verilir. ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesi varlığında uygun ödeme planları ile faizsiz kredi imkânı çiftçilerimize sağlanır. Başvuru belgelerini tamamladıktan sonra tercih ettikleri bir bankaya çiftçi kredisi almak için hemen başvurabilirler.

Yorumlar