Soğuk Havaların Kurtarıcısı Kış Lastiği



Kışın gelmesiyle birlikte, sürücülerin gündemine oturan kış lastiklerinin kullanımı artar. Hava sıcaklıkları azalmaya başladığı zaman normal lastiklerin kullanımı güvensiz olur. Yağmur ve kar yağışı ile beraber kayganlaşan zeminde, tutuş güvenliği için kış lastiği kullanmak gerekir. Kış lastiği, zincire oranla daha rahat ve güvenlidir. Aracınızla konforlu ve güvenli bir yolculuk yapmak için kış gelmeden lastikleri değiştirmeniz gereklidir. Kış lastikleri için kar veya yağmuru beklemek gerekmez. Sonbahar mevsimi ile birlikte lastiklerin değiştirmesi uygun olur. Kış lastikleri, hava sıcaklığı 7 derecenin altına indiği zaman kullanılmalıdır. Kışın kullanılan lastiklerin diş çizgilerinin azalmamış olmamasına dikkat edilmelidir. 

Derin diş çizgilerine sahip olmayan lastikler suyun tahliyesine imkân sağlamadığı için frenlerin tutmamasına sebep olur. Lastikler, donma sıcaklığına göre üretildikleri için soğuk havada sertleşerek yolu daha iyi kavrarlar. Kışın, yağmurlu ve karlı havalarda aracınızı hızlı kaldırmak yerine ağır ağır gaz vererek kaldırmalısınız. Karlı havada lastiklerin patinaj yapması sonucu kar daha da sertleşir. Bu da zeminin daha kaygan olmasına sebep olur. Ayrıca yapılan bir diğer hatada kış lastiklerin havasını azaltmaktır. Lastikleriniz zemine tam oturabilmesi için havasının dolu olması gerekir. 

Yakıt maliyetini azaltmak için de hava koşullarına uygun lastik kullanmak gerekir. Araçlarda yasal olarak kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Aralıkta başlayarak 1 Nisan'da sona erer. Yolcu ve yük taşıyan her araç için kış lastikleri zorunluluktur.

Yorumlar