Almanya Sunucu Kiralama


Sunucu internet sitelerine erişebilmek için kullanılan ana bilgisayara verilen isimdir. Sunucular kendi içerisinde farklı türlere ayrılmıştır. Bunun için internet siteniz, sektörünüz ve ne amaçla site kuracaksanız sunucu seçiminizi de ona göre belirlemeniz gerekir. Sunucular genellikle satın alınmaz ve kurulmaz, çünkü satın alınması hem pahalı hem de bakımı ağır sorumluluk gerektirir. Bunun için site sahipleri satın almak yerine sunucu kiralama hizmeti almayı tercih ederler. Sunucular Türkiye tabanlı olmakla birlikte yurtdışı kaynaklı da olabilmektedir.

Örneğin Almanya lokasyon VDS kiraladığınızda bunu farklı bir amaç için kullanabilir, Türkiye lokasyonlu bir sunucu kiraladığınızda farklı bir amaç için kullanabilirsiniz.

VDS Sunucu Ne Demek?

VDS’den bahsettiğimizde bunun ne anlama geldiğini nasıl bir görevinin olduğunu bilmeyenler olacaktır. Hemen belirtelim. VDS sunucular paylaşımlı olan sanal sunuculara verilen isimdir. Yani aynı sunucu üzerindeki bölümler ayrılır ve bu şekilde kiraya verilir. Siz kendinize ayrılmış olan alan doğrultusunda kullanma hakkına sahip olursunuz. Kısacası bir büyük sunucu içerisinde birden fazla internet sitesi barına bilir.

Günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen VDS sunuculardır. Çünkü bu sunucular diğer sunuculara göre daha ekonomiktir. Bir sunucunun üzerinde farklı internet sitelerinin olmasının da herhangi bir sorunu yoktur. Yani bir site saldırıya uğramış olsa bile diğerlerinin saldırıdan etkilenmesi ya da zarar görmesi mümkün değildir.

Yorumlar