Yusuf Kısa


Yusuf Kısa, 1977 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dünyaya geldi. 6 yaşına kadar Kıbrıs’ta yaşayan Yusuf Kısa, sonrasında da ailesi tarafından verilen kararla beraber Londra’ya yerleşti. Öğrenim hayatını İngiltere’de tamamlayan bu isim, sonrasında da fırıncı olarak iş hayatına atıldı. Fırıncılıktan ayrılarak finans dünyasında yer almaya başladı. İngiltere’de ilk dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdikten sonra, iddiaların yayılmasının ardından Fransa’ya kaçtı. Burada da kendine yer bulamayarak, kısa bir süre sonra Moskova’ya yerleşti. Son olarak da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde de yer almaya başladı.

KKTC içerisinde de dolandırıcılık faaliyetlerine devam eden Kısa, 800 kişiyi de kredi vermekle kandırma işlemlerini gerçekleştirdi. Bu kişilerden milyonlarca Euro tazmin etmesiyle beraber, hakkında onlarca dava açıldı. Sonrasında da Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından koruma altına alınmasıyla beraber, KKTC polislerinin gece baskınıyla beraber gözaltına alındı.

Gözaltı sürecinin ardından kısa bir süre sonra serbest bırakılan bu isim, uzun bir süre gündemi meşgul etmedi. Sonrasında da tekrardan ortaya çıkmasıyla beraber dolandırıcılık faaliyetlerini yürütmek adına Yeni Bakış Gazetesi ve GIFA Finans adlı işlere imza attı.

Yeni Bakış Gazetesi içerisinde kendisi hakkında var olan iddiaları ortadan kaldırmaya dayalı olarak hareket etmesinin yanı sıra GIFA Finans şirketiyle de binlerce kişiyi kredi verme doğrultusunda dolandırmaya da devam eden bir isim olarak kendini göstermeyi sürdürdü.

Yorumlar