Antalya Pedodonti




Pedondonti, çocukları ilgilendiren diş hekimliği dalı olup Antalya pedodonti alanında hizmet veren birçok sağlık kuruluşu ve diş hekimi bulunmaktadır. Genellikle küçük yaşlardaki çocukların diş hekimine alışması konusunda pedodonti önemli bir aşamadır. Pedodonti dalı, çocuğun doğumundan başlayarak süt dişlerinin tamamının değiştiği 12 ve 13’lü yaşlara varan süreçte, süt ve kalıcı dişlerinin korunması ve tedavisi ile ilgilenmektedir.

Süt dişleri ortalama 6 aylıkken çıkmaya başlar ve 3 yaşına kadar tüm süt dişlerinin çıkması tamamlanır. Süt dişleri; çiğneme, konuşma fonksiyonlarının yanı sıra daimi dişler için yer tutucu bir unsurdur. Antalya pedodonti bölümünde kapsamlı bir şekilde dişlerin tedavisi yapılmakta ve diş sağlığı açısından gerekli tüm bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Pedodonti sağlık açısından çok önemli bir alan olup bu alanda zamanında tespit edilemeyen rahatsızlıklar sonrasında daha büyük hastalıkların sebebi olabilmektedir. Antalya pedodonti alanında uzman diş hekimleriyle çocuğun küçük yaşlardan itibaren diş hekimine alışmasını ve diş bakımını ihmal etmemesini sağlamaktadır. Bu şekilde bilinçli yetişen çocuklar, ilerleyen yaşlarda diş ve diş etine yönelik sağlık sorunlarını daha kolay bir şekilde atlatmaktadır.

Çocuklarda diş çürüğü görülme olasılığı çok yüksek oranlarda olmaktadır. Bunun sebepleri olarak yanlış beslenme alışkanlıkları ve ağız hijyenine gerektiği kadar özen gösterilmemesi sayılabilir. Bu tür alışkanlıklar sonlandırılmak, ağız ve diş sağlığı konusunda kapsamlı bir hizmet alınmak istendiği takdirde Antalya pedodonti alanında tecrübeli diş hekimlerine başvurulabilir.

Yorumlar